Vad gör man då man hittar 3 fiskfileér i frysen istället för 1 kg och ska ha mat till 5 hungriga barn.
Jo, man gör fisksoppa, och inte vilken som helst utan det visar sig bli GODASTE FISKSOPPAN enligt gästerna.
GODASTE FISKSOPPAN
1 lit Grönsaker Julienne (finstrimlade morötter, purjolök, palsternacka, rotselleri)
500 g Fiskfilé
125 g Bladspenat, frusna
3 dl Vispgrädde
5 dl Creme Fraiche
5 dl Vatten
1 st GrönsaksBuljongtärning
1 dl Tomatpuré
1 st Paprika
Salt
Peppar
Citronpeppar
Persillade
Räkor.
Tina spenat och fisk. Skär fisken i mindre bitar. Fräs grönsakerna. Häll på grädde och C.F, buljong och vatten. Koka en stund. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar, persillade. Lägg i fisk och paprika strax innan soppan ska ätas. Det tar bara 5-10 minuter för fisken att bli klar.
Räkorna serveras som tillbehör och läggs kalla i soppan.

Jo, man gör fisksoppa, och inte vilken som helst utan det visar sig bli GODASTE FISKSOPPAN enligt gästerna.
GODASTE FISKSOPPAN
1 lit Grönsaker Julienne (finstrimlade morötter, purjolök, palsternacka, rotselleri)
500 g Fiskfilé
125 g Bladspenat, frusna
3 dl Vispgrädde
5 dl Creme Fraiche
5 dl Vatten
1 st GrönsaksBuljongtärning
1 dl Tomatpuré
1 st Paprika
Salt
Peppar
Citronpeppar
Persillade
Räkor.
Tina spenat och fisk. Skär fisken i mindre bitar. Fräs grönsakerna. Häll på grädde och C.F, buljong och vatten. Koka en stund. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar, persillade. Lägg i fisk och paprika strax innan soppan ska ätas. Det tar bara 5-10 minuter för fisken att bli klar.
Räkorna serveras som tillbehör och läggs kalla i soppan.

1 kommentar:
Så kul med en matblogg. Det har jag också varit sugen på att göra, men vågar inte riktigt ta steget. Tycker vi har så dålig fantasi vad gäller mat nu för tiden.
Men här hos dig ska jag definitivt hålla koll!!
Kramis
Skicka en kommentar