torsdag, juli 09, 2009

MERA MAT M.M

Idag har jag testat 2 nya grejer.
1. Köpt nötfärs. Vägde upp i 100 gr klumpar.
Kavlade mellan 2 bitar smörpapper.
Lagt dom i frysen.
Vad ska hända sen då.
Jo!
När dom ska ätas tar man upp dom ur frysen, drar av det ena pappret.
Lägger det med köttsidan ner i het stekpanna och steker.
Drar av det andra pappret och vänder. Krydda.
Vips så har man fått en stekt Lövbit.



Fast den sista delen får vi vänta på tills nån dag i helgen.
Ska rapportera hur det smakar senare.

(Hittade dom här på en annan i-sida idag. där kallas dom för Elefantöra. Det var ett roligare namn)

2. Det andra är hårda Tacoskal av ost.
Häll ut rejält med riven fet ost i stekpannan, platta till och runda till.
Stek på ine alltför hög värme.
När det börjat stelna till vänder man det och steker på andra sidan.


Sen gäller det att hitta något att böja det över.
Jag tog en plåtburk som det varit bakpulver i. Den hade en bra form.
Häng över ostkakan och låt svalna/stelna.


Och så här ser det ätklara resultatet ut. Det blev både gott och mättande. Och någon mer ost behövdes då inte i Tacon.
För övrigt har vi pysslat vidare i dag. Det har blåst väldigt ute så det var bara skönt att inte ha en anledning att gå ut.

GodNatt

1 kommentar:

Bodil sa...

Så smart med ost-tacoskal! Det ser gott ut. Ska bli kul att höra hur det går för dig med färsen. Blir det bra får vi nog prova på det här också.

Kramar