fredag, juli 03, 2009

FREDAG

Ännu en varm dag. Hur länge ska det vara?????

I dag har jag tagit det lugnt i skuggan.
Har nästan läst hela Skaldemans GI-NOLL boken. Ja den får jag nog fundera lite till på. Klarar man verkligen att äta 75% protein och nästan 25% fett, enbart????

Tjejerna har badat hela dagen i poolen med Denise och i kväll har vi Fanny här på övernattning.

Prövade ett nytt recept i dag hämtat från Airams matblogg.

Kryddig kycklingkebab med vitlöksdressing tror jag den heter.

Kycklingfilé
Soja
Curry
Turkisk youghurt
Majonäs
Krossad/pressad/hackad Vitlök
Färsk chilifrukt, chilipasta eller chilipulver
Smör
Salt

Lägg de frusna filéerna i en ugnsfast form. Droppa över ganska ordentligt med soja och pudra över rikligt med curry. Ställ in i 150°C ugnsvärme i 45-60minuter (beroende på storlek).
Blanda sås av youghurt, majonäs, lite vitlök och en aning chili. Salta och låt dra i kylen.
Skiva de genomstekta kycklingfiléerna tvärs över i tunna skivor.
Bryn en ordentligt stor smörklick och låt fräsa. Häll över skyn som bildats i ugnsformen, tillsätt chili och låt puttra en stund. Lägg sen i kycklingen och låt det mesta koka in. Rör inte mer än nödvändigt så behålls den fina formen på kycklingen.
Serveras till sin fördel med lite blandad krisp och gärna Jalapeno för den som uppskattar hetta.

Vi gjorde en tomatsås på krossad tomat, tomatpuré, salt, peppar, lite vinäger och kebabkrydda. På min tallrik fanns det förstås ingen potatis eller majs.
Det hela blev mycket gott och kommer med största sannolikhet att lagas igen.








Efter maten körde vi till stranden och badade en timme.

1 kommentar:

Bodil sa...

Det låter gott med kycklingkebab, det måste vi testa!
Och tårtan var ju så goooood! FY på mormor och morfar som bjöd bort "min" tårta.
Bolle