söndag, juli 19, 2009

Lördag 11/7 Elefantöra

Då var det dags att prova steka dom Elefantöron jag tidigare berättat om att jag la i frysen.

Förberedde hela middagen och tog sen upp dom ur frysen.

Värmde stekpannan och drog av det ena pappret från köttet. La hela på stekpannan och väntade med spänning.

När köttet stekt en stund och började se färdigt ut försökte jag enligt instruktionerna ta av det sista pappret. Men ack vad jag bedrog mig. Det satt stenhårt och hade börjat skrynkla ihop sig. Konstaterar snabbt att smörpapper ska man inte använda utan det måste vara bakplåtspapper för det första. Nästa köttbit drog jag av båda papperna innan jag la dom på stekpannan.

Och då blev det bra. Ska man steka många får man ta upp några i taget från frysen annars hinner de töa för mycket innan man ska steka dom. Jag hade 5 och det var på gränsen.

Så här ser det färdiga resultatet ut.



Serverat med tzatziki och svampsås gjord på färsk svamp, lök, vispgrädde och Philadelphiaost.

Det blev jättegott. glöm inte salta och peppra förresten efter stekningen.

Inga kommentarer: